Bejelentkezés

Hírek

Feliratkozás hírlevélre

Ha időben szeretne értesülni a legfrisseb bevásárló kocsikkal kapcsolatos hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre.

A bevásárlókocsik története

"Ha azt mondjuk, a bevásárlókocsi az életünk szimbóluma, nem tévedünk sokat..."
Ezt írta Szív Ernő az Élet és irodalom II. évfolyam 35. számában (2007.08.31.). Milyen igaza van, hiszen fogyasztói társadalomban élünk. A fogyasztás már nem csupán a szükségletek kielégítésének eszköze, hanem a társadalmi státusz különbségeinek megjelenítője is.

1. Az első bevásárlókocsi

Az első bevásárlókocsi 1937. június 4-én állt a vásárlók szolgálatába Oklahomában. Első bevásárlókocsi Sylvan Goldman a Humpty Dumpty szupermarket lánc tulajdonosa volt a feltaláló. Ez a szerkezet leginkább egy fából készült összecsukható székre hasonlított. Később egy kis segítséggel létrehozta a fémből készült kerekekkel rendelkező kocsit. Gondolva a gyermekes anyákra, gyereküléssel is felszerelték azokat. Hamar elterjedt a híre a bevásárlókocsinak, és mivel levette a terhet a vásárlókról nagyobb bevásárlásaik során, így az üzlet forgalma érezhetően megnőtt. Az egyéb üzletek vezetői ezt látva leadták megrendeléseiket a kocsikra, futótűzként kezdett terjedni az alkalmazásuk. így Goldman milliomossá vált.
Az akkori és a mostani bevásárlókocsik között nincs sok különbség. A különböző üzletek annyiban módosíttatják a gyártás során, ami az ő üzleteik kialakításához és a termékeik méretéhez, kiszereléséhez alkalmazkodik.

2. Bevásárlókocsik napjainkban

Aki bevásárlókocsit mond, az általában egy Wanzl terméket ért alatta. A cégalapító 1953-ban Amerikából Európába hozta ezt az ötletet és nagymértékben tovább fejlesztette. Ennek eredményeként az önkiszolgáló termékek csoportja nagyban bővült.
Bevásárló- és transzportkocsi
A Wanzl Kft. kínálatát tekintve a következő két fő típus létezik:
  • transzportkocsik
  • bevásárlókocsik.
A transzportkocsikat főként nagy raktáráruházak megrendeléseire készítik, jó minőségű nagy teherbírású kocsik, amelyeket össze tudnak hangolni más típusú termékek forgalmazása esetén egyéb kis kosarakkal, rekeszekkel. Ezek a kocsik a muti-car kategóriába tartoznak.
A cég bútorszállító kocsikat is gyárt, mivel az azonnal elvihető bútorokkal idő és pénz takarítható meg, ezt a vevők nagyra értékelik, de mindemellett elvárják, hogy az áruházból a parkolóig biztonságosan és könnyen el lehessen szállítani a bútorokat .
A "csináld magad" az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység. A barkácsáruházak kínálatának megfelelően a Wanzl lapszállító kocsikat is gyárt.
A bevásárlókocsik típusai és méretei nagyon változatosak és eltérőek. Ez érthető, mivel egy drogériában úgysem lesz szükségünk egy akkora kocsira, mint egy szupermarketben. De az üzletek egyéni igényeinek megfelelően is gyártanak kocsikat. Színes bevásárlókocsik A kft ügyfelei közül nem egy üzlet kérte, hogy a leltárhiány csökkentésére találjanak megoldást. Ezt olyan kocsikkal próbálták megvalósítani, amelyeknek nincs egyéb rakterületük, csak a kosártér. így a pénztárosoknak csak egy területre kell koncentrálni. Kérésre színes bevonattal rendelkező kocsikat is gyártanak. így össze lehet hangolni az üzlet lógóját a bevásárlókocsikkal. Mindemellett számos pozitív velejáróra is van a színes bevonatnak. A bevonat időjárás és korrózióálló, zaj csillapító, kellemes fogású, Bevásárlókocsi reklám könnyen tisztítható és még 0 fok alatt is hőszigetelő hatású.
Eddig csak a szállítási funkcióról esett szó, azonban más hasznos funkciója is van a kocsiknak. A bevásárlókocsi, mint hirdetési felület együtt közlekedik a vevővel. A nagy áruházláncokban a bevásárlás nem egy 5 perces folyamat, így a kocsi mindenképpen eljuttatja a reklámot a vevőhöz. Előnye még, hogy nem csak a bevásárló kocsit toló vásárló látja a reklámfelületet, hanem a vele szembe jövők is. Leghatékonyabban padlómatricával együtt alkalmazható. A bevásárlókocsi dupla reklámfelület, amely mindkét oldalról jól látható, a vásárlás időtartama alatt végig a vevővel van és ez olykor 3-4 óra, így a reklám teljesen bevésődik a vásárló tudatába.

3. A jövő

A bevásárlókocsi bármilyen egyszerű eszköz is, tovább fejleszthető. Szinte minden vásárló vágyik arra, hogy mindent azonnal megtaláljon a hipermarketekben és szupermarketekben. A polcrendezések hatására ez nem is olyan egyszerű feladat. Erre találták ki az intelligens kocsikat.
A bevásárlókocsik nemcsak a kiválasztott áru megkeresésében, a vonalkód leolvasásában és termékek sorbanállás nélküli kifizetésében segítenek majd a vásárlóknak, hanem az LCD kijelzőiknek köszönhetően kiváló reklámfelületet biztosítanak.
A vásárló összeállítanak egy bevásárló listát, majd a kijelző segítségével tájékozódnak az üzletben és nyomon követhetik, hogy mit kell még a kosarukba tenni és azt is, hogy az eddig a kosárban lévő termékek mennyibe kerülnek.
A high-tech kocsik rádiófrekvenciás kapcsolatban állnak az áruházi rendszerrel, amely képes megállapítani, hogy a vevő a bolton belül éppen merre jár. A hirdetők az adott részleg ajánlatait jeleníthetik meg a kocsi kijelzőjén. Amikor például a vevő az édességekhez ér, megjelenik az aktuális csokiajánlathoz kapcsolódó reklámfilm.
Vonalkód-olvasót szerelne egy amerikai technikai cég a bevásárlókocsikba, amely többek között figyelmeztetné a vásárlót, ha túl sok kalóriadús élelmiszert vásárolt. A kocsi ezen kívül beszámolna arról is, mennyire környezetvédő az illető termék.
Az EDS nevü vállalat vezetői szerint a vásárlók igényt tartanak arra, hogy a bevásárlókocsi szóljon, ha túllépték az aznapi kalóriaadagjukat: az ebből a célból végzett felmérés szerint a vevők egyharmada támogatná az ötletet. A vonalkód-olvasó bevezetésével ugyanakkor kevesebb csomagolóanyagra lenne szükség.
Magyarországon mintaként a Vecsési Praktiker áruházban vezették be az intelligens bevásárlókocsikat. Az áruház több százmillió forintos befektetésének keretében 5-10 évre előremutató berendezéseket vezetett be az európai mintaáruházába. Ezek egyike az intelligens kocsi.
Elektronikus árcímke mutatja valamennyi árucikk árát, ez csaknem 55 ezer féle terméket jelent. A legfrissebb kereskedelmi információkat a vásárlók plazma televíziókon keresztül ismerhetik meg, az áruházban internethez kapcsolódó infoterminálokkal tájékozódhatnak, és korszerű lakberendezési tervezőprogramok segítségével valósíthatják meg elképzeléseiket.
A pénztárzónában új generációs, érintőképernyővel rendelkező IBM-gyorskasszák működnek, ezek percekkel csökkentik a várakozási időt, és kontrollként megjelenítik a megvásárolni kívánt árucikk fotóját is.
Manapság nem csak az a fontos, hogy a vevő könnyen megtalálja a számára szükséges terméket. Felgyorsult életünkben nagy hangsúlyt fektetünk az egészségre. Egy brit áruházlánc bevezette a fítnesz bevásárlókocsikat. A fogyasztót fogyasztó kocsit ugyan úgy kell tolni mint a hagyományosokat, de a kerekein lehet növelni az ellenállást, így nagyobb erőkifejtésre van szükség a bevásárláshoz. A kocsin van pulzuskijelző, sebességmérő és kalóriamutató, így mindig tudhatja tolója, hogy mennyi kalóriát égetett el bevásárláskor, és ennek alapján hamar kiszámíthatja, hogy megengedhet-e már magának egy szelet tortát vagy egyebet.

Kapcsolat

Amennyiben új, használt, felújított vagy műanyag bevásárlókocsit szeretne vásárolni, illetve bevásárlókocsiai javításra szorulnak kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hu-Mago Kft.
Cég: Hu-Mago Kft
Cím: 3. Elkerülő út, Lajosmizse
6050 Hungary
Telefon: +36-76/356-392
Fax: +36-76/555-244
Mobiltelefon: +36-30/626-9422 (István Sípos)
Weboldal: www.hu-mago.hu
E-mail: info@bevasarlokocsi.eu
Üzenet küldése folyamatban...
bevasarlokocsi.eu | Minden jog fenntartva! 2018© Hu-Mago Kft.